Nederlands genootschap van Tolken en Vertalers

Het lidmaatschap van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) biedt verschillende voordelen voor ondernemers, zoals:

 1. Ondersteunende Diensten: NGTV-leden hebben toegang tot diverse diensten zoals een onderhoudsoplossing voor computers, een incassoservice bij problemen met het innen van vorderingen, en juridische ondersteuning bij vragen over sociale verzekeringswetgeving, contracten, de VAR of fiscale zaken.
 2. Kortingen op Tools: Er zijn kortingen beschikbaar op CAT-tools zoals MemoQ en SDL Trados Studio Freelance.
 3. Professionele Uitstraling: Het NGTV-logo kan gebruikt worden om professionaliteit en vertrouwen uit te stralen, bijvoorbeeld op websites en e-mailhandtekeningen.
 4. Verzekeringen: Er zijn besparingen mogelijk op beroeps- en aansprakelijkheidsverzekeringen via het NGTV.
 5. Richtlijnen en Ondersteuning: Leden ontvangen richtlijnen voor hun werk als beëdigde tolken en kunnen gewaarmerkt papier bestellen voor beëdigde vertalingen tegen gunstige prijzen.
 6. Algemene Voorwaarden: Leden kunnen gebruikmaken van algemene voorwaarden voor tolken en vertalers, evenals voorbeelden voor offertes en opdrachtovereenkomsten.
 7. Netwerkmogelijkheden en Imagoverbetering: Het NGTV biedt netwerkmogelijkheden via regionale kringen en vakinhoudelijke secties en werkt aan imagoverbetering door positieve media-aandacht te genereren.
 8. Vindbaarheid en Informatievoorziening: Leden zijn vindbaar via de ledenzoeker op de NGTV-website en blijven op de hoogte van relevante zaken via nieuwsbrieven, het vakblad de Linguaan, en social media.
 9. Permanente Educatie: Het NGTV stimuleert professionele ontwikkeling met een eigen opleidingsaanbod en agenda met relevante opleidingen.
 10. Deskundigheid en Kwaliteit: Leden van het NGTV zijn deskundig op specifieke vakgebieden en onderhouden hun kennis en vaardigheden continu.
 11. Betrokkenheid en Betrouwbaarheid: Veel leden zijn zelfstandige ondernemers, wat zorgt voor een hoge mate van inzet en betrokkenheid. Leden hanteren de algemene voorwaarden van het genootschap voor opdrachten en moeten een erecode tekenen waarin zij verantwoordelijkheid, vertrouwelijkheid en integriteit garanderen.

Deze voordelen kunnen nuttig zijn voor ondernemers in de tolk- en vertaalbranche om hun professionele activiteiten te ondersteunen en hun netwerk en deskundigheid uit te breiden​.

 

Lid worden van het NGTV

Log in in om de kortingscode te zien. Nog geen account?

Meld je aan voor ZO Collectief!