Wat je moet weten over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij Insify

Voor wie is de AOV bedoeld?

Alle ondernemers en freelancers die zich willen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kunnen bij Insify terecht.

Wat is uniek aan de AOV van Insify?

Je betaalt een vaste lage premie, die niet stijgt over de looptijd. Daarnaast is de AOV dagelijks opzegbaar en ben je super goed verzekerd. Word je arbeidsongeschikt, dan betaal je – anders dan bij andere verzekeraars – geen premie zo lang je een uitkering ontvangt.

Kan ik worden afgewezen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Insify?

Om het risico dat je arbeidsongeschikt wordt goed in te schatten, vraagt Insify bij je aanvraag naar je beroep, je leeftijd, je gewoontes en je gezondheidssituatie.

Wanneer je risico op arbeidsongeschiktheid hoger is dan van een gemiddeld persoon in jouw situatie, kan het zijn dat de premie hoger wordt. Of bijvoorbeeld bepaalde gezondheidsfactoren of risicovolle hobbies worden uitgesloten van de dekking. Slechts in enkele gevallen kun je niet de AOV afsluiten.

Kan ik mij verzekeren tot mijn pensioen?

Voor het overgrote deel van de beroepen kun je je tot je 67ste verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Voor een aantal beroepen, bijvoorbeeld als je met dieren werkt, een rijdend beroep hebt, of een ambachtelijk beroep, kan het zijn dat een lagere eindleeftijd van toepassing is.

Dit komt omdat bij deze beroepen het risico dat je uitvalt veel groter wordt naarmate je ouder wordt. De premie zou onbetaalbaar worden om dit risico te kunnen dekken. En dat terwijl de meeste van deze ondernemers die beroepen niet tot hun 67e blijven uitoefenen.

Log in in om de kortingscode te zien. Nog geen account?

Meld je aan voor ZO Collectief!